11-2-2016 Eerste Traditionele Schepen Beurs in Den Helder

PERSBERICHT

11 februari 2016

Eerste Traditionele Schepen Beurs in Den Helder
2016_-_pers_-_logo
Als afsluiting van het vaarseizoen wordt dit jaar van 11 tot en met 13 november op het Willemsoordcomplex in Den Helder de allereerste Traditionele Schepen Beurs georganiseerd. Een bijzonder evenement dat deels in de voormalige mastenmakerij en deels in de museumhaven wordt gehouden.

De Traditionele Schepen Beurs beoogt een ontmoetingsplek te worden voor een ieder die iets met traditionele schepen te maken heeft of hierin is geïnteresseerd. Thema’s van de beurs zijn: ontdekken van de wereld door avontuurlijke tochten te maken met charterschepen en onderhoud en exploitatie van traditionele schepen als botters, aken, tjalken, slepers en andere speciale vaartuigen.

Voor de organisatie is een stichting opgericht die wordt ondersteund door Willemsoord BV, Stichting Museumhaven Willemsoord en Stichting Nautische Monumenten. Beursorganisator Jet Sluik zegt over de eerste editie van de beurs: “Wij mikken op ongeveer 100 stands en 2.500 tot 3.000 bezoekers. Verder worden er ruim twintig vakantieverhalen verteld en tien workshops gegeven. Kortom, een evenement waar men interessante mensen kan ontmoeten, oude ambachten worden getoond en waar men zijn of haar bucketlist voor het maken van avontuurlijke zeilreizen kan aanvullen.”