5-10-2023 Helders Historische Reddingboten Collectief eerste winnaar Kees de Jager Inclusieprijs

PERSBERICHT – 5 oktober 2023

DEN HELDER – Juryvoorzitter Ria de Jager en wethouder Tessa Augustijn reikten donderdagavond 5 oktober 2023 de Kees de Jager Inclusieprijs uit aan het Helders Historische Reddingboten Collectief  (HHRC) voor hun idee voor een inclusieve samenleving. Het collectief ontvangt 5000 euro om rondvaarten door de Helderse haven voor mensen met een beperking te realiseren. Voorzitter Adri Rijpert nam de prijs namens het HHRC in ontvangst.

Het plan van het HHRC is om rondvaarten door de Helderse haven te verzorgen voor mensen met een beperking. Het gaat dan onder andere om mensen die rolstoelgebonden zijn of gebruik maken van een rollator. Het idee is om de vaartochten ook aan te bieden aan Helderse zorginstellingen en organisaties, zoals de Zonnebloem.

Tessa Augustijn, wethouder inclusie: ‘Ik ben ontzettend blij met alle mooie ideeën die we hebben ontvangen. Ook al heeft niet iedereen een prijs gewonnen, als gemeente hebben we echt winst behaald met al deze bruikbare inzendingen.’
Adri Rijpert: ‘De Kees de Jager Inclusieprijs is een geweldige erkenning voor ons werk. Maar de échte beloning voor ons zijn de dankbare blikken in de ogen van de mensen die met ons meegevaren hebben.’

Beoordeling jury
De jury prijst in hun beoordeling het goed onderbouwde en uitgewerkte plan. En dat het bijdraagt aan het wegwerken van zichtbare en onzichtbare drempels. Ook het feit dat het idee praktisch uitvoerbaar is scoorde veel punten.

Over de Kees de Jager Inclusieprijs
De Kees de Jager Inclusieprijs wordt jaarlijks toegekend aan een idee of initiatief dat bijdraagt aan een samenleving waar iedereen kan meedoen. Ongeacht leeftijd, religie, seksuele voorkeur, afkomst, handicap of opleiding.

Foto’s: Peter van Aalst

Foto 1: Winnaars Kees de Jager Inclusieprijs 2023.
Foto 2: Prijsuitreiking. V.l.n.r.: Adri Rijpert, Ria de Jager, en Tessa Augustijn