9-5-2022 Meevaren met de Stoomsleepboot Noordzee

PERSBERICHT – 9 mei 2022

DEN HELDER – In de derde week van mei gaat de prachtig gerestaureerde stoomsleepboot Noordzee als ambassadeur van Museumhaven Willemsoord deelnemen aan Dordt in Stoom, het grootste stoomevenement van Europa. Bijzonder is dat geïnteresseerden als passagier kunnen meevaren op zowel de heen- als terugreis, die elk in drie etappes is opgedeeld.

Het stoomevenement in Dordrecht wordt gehouden op 20, 21 en 22 mei. Zowel de heen- als de terugreis tussen Den Helder en Dordrecht is in drie etappes opgedeeld. Vertrokken wordt vanuit Den Helder op 18 mei. Vervolgens gaat de eerste etappe over de Waddenzee en het IJsselmeer naar Medemblik. Op 19 mei wordt de tweede etappe afgelegd van Medemblik over het IJsselmeer, Markermeer en het IJ naar Amsterdam. De dag daarop gaat het verder van Amsterdam via het Amsterdam-Rijnkanaal, de Lek en de Noord naar Dordrecht. Deze derde etappe  is reeds volgeboekt. Na het stoomevenement wordt de terugreis in omgekeerde volgorde gemaakt op 23, 24 en 25 mei. Per etappe kunnen maximaal 30 passagiers meevaren.

Meer informatie over de kosten en de op- en afstapplekken is te vinden op de site  www.stoomsleepbootnoordzee.nl  onder de pagina Evenementen. Daarnaast is op elk traject plaats voor een leerling stoker en een leerling stuurman. Elke tocht duurt 6 tot 8 uur. Tijdens Dordt in Stoom kan ook worden gevaren op de Noordzee. Deze tochten duren circa 30 minuten. De dit jaar precies 100 jaar oude Noordzee is de afgelopen vijf jaar in Museumhaven Willemsoord volledig gerestaureerd, gecertificeerd en weer officieel in gebruik genomen. Een uniek varend monument dat als nautisch erfgoed geheel door vrijwilligers voor het nageslacht in stand wordt gehouden.

De 100 jaar oude Noordzee is weer volledig gerestaureerd waardoor meevaren weer mogelijk is.