8-8-2022 Met de Noordzee naar Medemblik en terug

PERSBERICHT – 8 augustus 2022

Den Helder – De 100 jaar oude en prachtig gerestaureerde stoomsleepboot Noordzee gaat vanuit Den Helder weer een retourvaartocht maken naar Medemblik, waar zal worden deelgenomen aan het Stoomsloepenweekend van het Nederlands Stoommachinemuseum. Zowel op de heenreis op vrijdag 12 augustus als de terugreis op maandag 15 augustus kan worden meegevaren. Ook tijdens het bezoek aan het museum worden met de Noordzee  korte vaartochten gemaakt.

Om de stoomsleepboot in optimale conditie in de vaart te kunnen houden worden enkele keren per jaar vaartochten met passagiers gehouden, zoals onlang nog naar het evenement Dordt in Stoom. Medio deze week starten de voorbereidingen voor een volgende vaartocht naar Medemblik. Deze wordt gemaakt vanuit Museumhaven Willemsoord in Den Helder via de Waddenzee naar Den Oever en vandaar over het IJsselmeer naar Medemblik. Vertrokken wordt om negen uur in de ochtend. De reis duurt ongeveer zes uur. De terugreis na het weekend begint ook om negen uur vanaf de buitensteiger bij het Stoommachinemuseum.

Op zaterdag 13 en zondag 14 augustus worden van 11.00 tot 16.00 uur vanaf de buitensteiger bij het museum met de Noordzee korte vaartochten over het IJsselmeer gemaakt. Deze duren ongeveer een uur. “Vorig jaar hebben we met de Noordzee ook deelgenomen aan het Stoomsloepenweekend en dit is voor ons toen een groot succes geweest. De belangstelling voor schepen met een originele stoominstallatie als voortstuwing is nog steeds heel groot. Dit geldt ook voor de prachtige stoomsloepen die komend weekend bij het museum in Medemblik te zien zijn. Kortom, voor de stoomliefhebber een niet te missen evenement”, aldus Paul Schaap, woordvoerder namens de stichting die de stoomsleper Noordzee exploiteert. Meer informatie over de vaartocht naar Medemblik en terug is te vinden op de site www.stoomsleepbootnoordzee.nl onder Evenementen.

De Noordzee gaat ook weer dit jaar naar het Stoomsloepenweekend in Medemblik.