13-12-2022 Museumhaven Willemsoord faciliteert een erkend leerbedrijf

PERSBERICHT – 13 december 2022

DEN HELDER – De aanvraag van meesterlasser Peter Jonas om met zijn activiteiten in de mechanische werkplaats van Museumhaven Willemsoord erkend te worden als officieel leerbedrijf is door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) gehonoreerd. Dit betekent dat vanaf eind november 2022 jongeren uit de regio Den Helder onder leiding van Peter Jonas in deze werkplaats aan het werk mogen gaan.

Al een aantal jaren maken diverse scholen in Den Helder, waaronder Scholen aan Zee, voor hun praktijklessen gebruik van de werkplaats op Museumhaven Willemsoord. Dit betreft naast metaalbewerking en constructiewerk ook specialistisch werk als lassen. Nu daar steeds vaker gebruik van wordt gemaakt, was het voor meesterlasser Peter Jonas aanleiding om namens zijn bedrijf Jonas Steelart Design bij de SBB een officiële erkenning als leerbedrijf aan te vragen. De procedure hiervoor is nu met succes doorlopen.

Peter Jonas: “De adviseur, die ter afsluiting van de procedure de faciliteiten op de museumhaven heeft geïnspecteerd, was onder de indruk van de mogelijkheden die wij hier te bieden hebben. Vooral omdat wij naast het construeren, bewerken en installeren van metalen objecten ook zelf ontwerpwerk verrichten. Daarbij was werken aan boord van monumentale schepen een pre. Al met al zijn wij, gefaciliteerd door Museumhaven Willemsoord, vanaf nu een vertrouwd adres om met vmbo- en mbo leerlingen aan de slag te gaan”.

SBB, gevestigd in Zoetermeer, is een professionele organisatie die zich inzet voor het middelbaar beroepsonderwijs en het bedrijfsleven. Ook voert de organisatie taken uit voor het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), waaronder het erkennen en begeleiden van leerbedrijven.

Voor nader informatie:
Peter Jonas
M: 06 15003445
E: jonassteelart@kpnmail.nl

Meesterlasser Peter Jonas toont met trots het vignet van Erkend leerbedrijf. (Foto: SMWO)