27-1-2017 Lions-cheque voor zeilbotter Ransdorp 28

PERSBERICHT – 27 januari 2017

DEN HELDER – Op de clubavond van de Lions Club Den Helder heeft president Arnold Verhoeks een cheque van 1.000 euro uitgereikt aan Theo Rijnten, voorzitter van de Stichting Helderse Botters. Het bedrag is bestemd voor een nieuw zeil voor de botter RD 28 Vrouwe Elisabeth, die deel uitmaakt van de schepencollectie van Museumhaven Willemsoord.

Het geld is ingezameld met de verkoop van gebakken vis tijdens de 1e EOC-Traditionele Schepen Beurs die afgelopen november op het Willemsoordcomplex is gehouden. Deze vakbeurs had in 1996 zijn oorsprong in Den Helder en werd toen door de Lions Club georganiseerd. Hierna zou de beurs jaarlijks elders worden gehouden, waaronder in Enkhuizen en Amsterdam. Het evenement is nu weer in Den Helder teruggekeerd en zal hier voortaan ieder jaar in november ter afsluiting van het vaarseizoen worden gehouden.

Op de Lions-clubavond in de vergaderzaal van Theater De Kampanje heeft Paul Schaap, medeorganisator van voornoemde vakbeurs, voor de overhandiging van de cheque eerst een presentatie gegeven naar aanleiding van het 25-jarig bestaan van de Stichting Nautische Monumenten Den Helder. Deze stichting heeft in opdracht van de Gemeente Den Helder Museumhaven Willemsoord opgezet en verder ingericht. Eén van de 40 museumschepen uit de collectie is de prachtig gerestaureerde zeilbotter RD 28 Vrouwe Elisabeth, waarmee regelmatig vaartochten worden gemaakt. Met de opbrengsten hiervan en dankzij donaties kan de botter in de vaart worden gehouden, zegt een dankbare voorzitter Theo Rijnten van de Stichting Helderse Botters. Lions-voorzitter Arnold Verhoeks toonde zich verheugd over het feit dat de vakbeurs weer in Den Helder is teruggekeerd en zegde de beursorganisatie blijvende steun toe van de Lions Club Den Helder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto:
V.l.n.r.: Pierre Talloen, Lions-president Arnold Verhoeks en Theo Rijnten.
(Foto: Paul Schaap)