16-11-2017 Meer belangstelling voor Traditionele Schepen Beurs

PERSBERICHT – 16 november 2017

DEN HELDER
Met meer bezoekers, een verdubbeling van het aantal standhouders en ook meer schepen in Museumhaven Willemsoord mag ook de tweede editie van de EOC-Traditionele Schepen Beurs als heel succesvol worden beschouwd. De vakbeurs heeft zelfs bezoekers uit de ons omringende landen getrokken.

Voor het tweede achtereenvolgende jaar is de EOC-Traditionele Schepen beurs in op het Willemsoordcomplex in Den Helder gehouden. Het bezoekersaantal steeg met circa 10 procent naar bijna 3.000 bezoekers, waaronder ook uit België, Frankrijk, Engeland en Duitsland. Heel opvallend was de verdubbeling van het aantal standhouders dat deze keer meer dan zestig bedroeg. Hierdoor was de vloer van de voormalige mastenmakersloods uit 1825 goed gevuld. Voor de deur lagen verder ruim 50 vaartuigen. De helft waren gastschepen, waaronder diverse slaapschepen. De lezingen in het Schipperscafé werden druk bezocht en er bestond ook veel belangstelling voor de beide musea op het complex, waartoe men met het toegangskaartje voor de beurs gratis toegang had. Medeorganisator Paul Schaap: “Het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers werd door 468 en het Marinemuseum door 296 beursbezoekers bezocht. Verder mocht het lichtschip Texel bijna 400 bezoekers verwelkomen en kwamen 200 mensen een kijkje nemen aan boord van de stoomsleepboot Noordzee, één van onze nieuwe restauratieprojecten.” Directeur Ton van Dongen van EOC Scheepsverzekeringen uit Meppel stelde bij de opening dat hij ook de komende jaren voor het evenement in Den Helder hoofdsponsor wil blijven. Standhouder Peter Wezelman van Scheepstuigerij De Schieman, die net als vorig jaar ook nu weer met een uitgebreide beursstand de show stal, was zo enthousiast dat hij zich meteen aanmeldde voor de volgende editie in 2018. Beursmanager Jet Sluik had stiekem op iets meer bezoekers gehoopt, maar is toch heel blij met het resultaat. Zij verwacht dat de vakbeurs, qua omvang, volgend jaar nog verder zal groeien.

(Foto’s: Paul Schaap)