9-7-2019 – Unieke promotietocht Helderse reddingboten

PERSBERICHT – 9 juli 2019

DEN HELDER
De reddingboten Dorus Rijkers en De Zeemanspot van het Helders Historische Reddingboten Collectief gaan een promotietocht maken van Den Helder naar Zierikzee. In deze Zeeuwse havenstad zullen promotionele activiteiten voor de KNRM worden ontplooid. Zowel de heen- als de terugreis is in vier etappes opgedeeld, waarbij per etappe maximaal 12 passagiers per boot kunnen meevaren.

De reden om naar Zierikzee te varen is deelname aan de Havendagen die dit jaar van 22 t/m 24 augustus worden gehouden. Het driedaagse evenement wordt georganiseerd door de Stichting Promotie Havendagen Zierikzee. Gedurende deze dagen zullen de bemanningen van de Dorus Rijkers en De Zeemanspot de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) promoten.

Op de heenreis, die wordt gemaakt van 18 t/m 21 augustus, varen de twee Helderse reddingboten in vier etappes van Den Helder, via Enkhuizen, Amsterdam-Noord en Dordrecht naar Zierikzee. In totaal een afstand van 241 kilometer, waarbij de ene etappe langer is dan de andere. De terugreis naar Den Helder wordt van 25 t/m 28 augustus gemaakt van Zierikzee, via Dordrecht, Leiden en Zaandam. Op elke boot kunnen 12 passagiers één of indien gewenst meerdere etappes meevaren. De kosten per etappe bedragen slechts 15 euro en dat is inclusief eten en drinken. De terugreis naar de opstapplaats is voor eigen kosten. Passagiers kunnen niet aan boord overnachten.

Boekingen zijn mogelijk via mrbdorusrijkers.nl/vaartochten

Voor nadere informatie: Albert Winkel, telefoon: 06 53155935, e-mail: alb.winkel@gmail.com

De Dorus Rijkers vaart in augustus samen met de De Zeemanspot naar Zierikzee. Op zowel de heen- als terugreis kunnen passagiers een etappe naar keuze meevaren zonder zeeziek te worden.