7-11-2022 Veel belangstelling voor 5e EOC-Traditionele Schepen Beurs

PERSBERICHT – 7 november 2022

DEN HELDER- Voor de jubileumeditie van de EOC-Traditionele Schepen Beurs hebben zich al meer dan 60 exposanten gemeld. Hieronder ook een tiental behoudsverenigingen. Deze unieke beurs wordt dit jaar op 11, 12 en 13 november in Den Helder in de Stadshal op het Willemsoordcomplex gehouden. Daarnaast zijn in Museumhaven Willemsoord tijdens het evenement vele bijzondere schepen te bewonderen.

Na drie jaar stilte kan er in het tweede weekend van november op het Willemsoordcomplex in Den Helder eindelijk weer een EOC-Traditionele Schepen Beurs worden gehouden. De vijfde editie alweer en deze keer met een geheel nieuw bestuur en op een nieuwe locatie. Door de verbouwing van de voormalige mastenmakerij is uitgeweken naar de monumentale Stadshal van theater De Kampanje. Deze hal ligt op een steenworp afstand van de oude locatie. De beurs zal vrijdag 11 november om 12.00 uur worden geopend door burgemeester Jan de Boer.

Voorzitter Michiel Tegelberg van de Stichting Traditionele Schepen Beurs heeft hoge verwachtingen van het maritieme evenement. “Na drie jaar stilte is de sector weer toe aan een evenement waar informatie uitgewisseld kan worden, nieuwe ideeën kunnen worden opgedaan, naar interessante lezingen en presentaties kan worden geluisterd en vooral waar men elkaar weer eens persoonlijk kan ontmoeten.”

De beurs is ook heel interessant om samen met familieleden te bezoeken. “Bijzonder is dat de beursbezoekers met het tonen van hun polsbandje gedurende het gehele weekend gratis het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers en het Marinemuseum kunnen bezoeken, als ook het lichtschip Texel. Daarnaast wordt open huis gehouden in de Medemblikkerloods waar wordt gewerkt aan diverse bijzondere schepen. Verder worden demonstraties van oude ambachten gegeven in de mechanische werkplaatsen van de museumhaven. Kortom, er valt voor iedereen veel te zien en te beleven en wij hopen dan ook veel bezoekers te mogen verwelkomen.”

Onder het nautisch erfgoed in de museumhaven bevindt zich ook een aantal zogeheten slaapschepen die exposanten en beursbezoekers een Boat and Breakfast  (B&B) concept aanbieden. Het Helderse bedrijf Pride At Work van Pascal Riksman neemt, net als bij de vier eerdere edities van de beurs, de standbouw en hieraan gerelateerde zaken voor zijn rekening. EOC Scheepsverzekeringen fungeert ook deze keer weer als hoofdsponsor.

De EOC-Traditionele Schepen Beurs gaat vrijdagmiddag 12.00 uur van start.